<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7758679\x26blogName\x3disms+end+schisms\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://qarcq.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://qarcq.blogspot.com/\x26vt\x3d8200749065121182551', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

isms end schisms

η ζωή, το σύμπαν & τα πάντα με δανεική ψηφιακή

DEMOκαλάCRACIA

Έστω ότι το πολίτευμα είναι Δημοκρατικό =>
Ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας
Δηλαδή:






Άτοπο
Δηλ. μη Δημοκρατικό.

Τι είναι Δημοκρατία εντέλει;
Οι βάρβαροι διαθέτουν ορισμό. Εμείς, αν και τους τον προσφέραμε, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε περίοδο αναθεώρησης και συνεπώς το άρθρο αυτό χρειάζεται επέκταση. Και δεν το λέω εγώ. Το ίδιο το άρθρο τη ζητάει. Παρακαλώ, ας βρεθεί κάποιος να ορίσει τη Δημοκρατία στη σύγχρονη ελληνική Βικιπαίδεια.
Προσωπικά, δεν θα άλλαζα την τελευταία πρόταση και ως βοήθημα για όποιον σκοπεύει να αποπειραθεί τον ορισμό, θα πρότεινα αυτό εδώ.
Σίγουρα θα χρειαστεί όρους όπως ‘σχετική - απόλυτη πλειοψηφία’, τους οποίους επεξηγεί ο αείμνηστος blogger akis, μαζί με το προηγούμενο 42% της ΝΔ, σε περσινό άρθρο του.
Καλό είναι να αποφευχθούν και όροι όπως ‘κεντροαριστερά’ ή ‘κεντροδεξιά’, γιατί και αυτοί βαλτώνουν στην απροσδιοριστία.

Θα σκεφτόταν κανείς, ότι με την είσοδος του ΛΑΟΣ, η ανάδειξη της ΝΔ σε κυβερνών κόμμα θα δικαιολογούνταν, ως πλειοψηφικό κόμμα της πλειοψηφικής κεντροδεξιάς.







Άτοπο, καθότι η κεντροδεξιά μειοψηφεί έναντι της κεντροαριστεράς.
Και οδηγούμαι στο να απορρίψω και τους δύο παραπάνω κεντροσυνθετικούς όρους ως πλασματικούς.
Mε ανοχή σε κραυγαλέες ανισότητες του πολιτικού συστήματος σαν τις παραπάνω, δύσκολα θα επιτύχουμε την ισότητα μεταξύ των πολιτών σε ζητήματα ευκαιριών και δικαιωμάτων.

Έχω παραλείψει πλήρως το τεράστιο ποσοστό αποχής, καθότι οι απολιτίκ δεν είναι άνθρωποι.
« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

12:40 PM

Λοιπόν, το πρόβλημα προκύπτει διότι χρησιμοποιούμε παλιά εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε σύνθετα προβλήματα. Έχω σατανικό σχέδιο για την ψηφοφορία του μέλλοντος.
Κάθε ψηφοφόρος απαντάει σε κοινό ερωτηματολόγιο 50 ερωτήσεων που συντάσσουν από κοινού τα κόμματα. Ένα ερωτηματολόγιο για κάθε κόμμα. Ο ψηψοφόρος έχει 10 ημέρες να απαντήσει, κατά τη διάρκεια των οποίων γίνονται απανωτά ντιμπέιτ από τηλεοράσεως και συναφών. Σε κάθε ερώτηση δίνει ένα ποσοστό ικανοποίησης σε σχέση με το πρόγραμμα που εξαγγέλλει το κόμμα για κάθε επιμέρους τομέα.
Π.χ Παιδεία: δίνω στη ΝΔ, 35%, στο ΠΑΣΟΚ 15% στον ΣΥΡΙΖΑ0%, στο ΚΚΕ 0%, και στον ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ 60%.
Υπάρχουν ερωτήσεις και για τον αρχηγό. (να κόψει το μουστάκι ή όχι)
Στην κάλπη ρίχνω τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων και μετά αρχίζει η αποδελτίωση που κρατάει 6 μήνες. Κερδίζει αυτός που τα πάει καλύτερα στα περισσότερα. Υπάρχει και η πιθανότητα συνεργασιών σε υπουργεία από τα κόμματα που συγκέντρωσαν υψηλά ποσοστά στους επιμέρους τομείς.

(πότε θα τελειώσουν οι εκλογές να πούμε και καμιά κουβέντα της προκοπής;)    



1:53 PM

Κατόπιν τούτου αναγγέλλω τη λήξη της μετεκλογικής περιόδου και επιστρέφω στη σιωπή μου.

Υ.Γ. Και ο QarcQ, ψήφισε Αλέκο.    



» Post a Comment