<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7758679\x26blogName\x3disms+end+schisms\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://qarcq.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://qarcq.blogspot.com/\x26vt\x3d8200749065121182551', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

isms end schisms

η ζωή, το σύμπαν & τα πάντα με δανεική ψηφιακή

L-in inside

 

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

La OS (ΛΑ.Ο.Σ.) είναι το όνομα γραφικού λειτουργικού συστήματος που δημιουργήθηκε και πωλείται από την L-in (Έλλην). Eίναι ένα UNIΤΕ-ασύμβατο λειτουργικό σύστημα το οποίο άρχισε να αναπτύσσεται στην ΝΔ.corp από τα μέσα του 90’, μέχρι την εξαγορά του, από τον αποχωρήσαντα από την εταιρία Γ.Καρατζαφέρη, στα τέλη της δεκαετίας.

Το La OS αναπτύχθηκε για τους Hell.ass συμβατούς μικροϋπολογιστές οι οποίοι ήταν βασισμένοι στην αρχιτεκτονική L-in, και σήμερα σχεδόν όλες οι εκδόσεις του είναι κατασκευασμένες για αυτή την πλατφόρμα.
Eίναι λογισμικό κλειστού κώδικα. Ο πηγαίος κώδικας είναι γραμμένος στην ελληνική γλώσσα και ουσιαστικά πατάει σε αυτόν του ελληνικού γονιδίου.

Το λειτουργικό σύστημα κυκλοφόρησε από την L-in για πρώτη φορά το 2000 ως La OS Server 1.0, ενώ η έκδοση για απλούς χρήστες υπολογιστών κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2004 (La OS 4.03). Η beta trial version της κυκλοφορίας του διαδόθηκε χέρι-χέρι και το La OS 4.03 εισήλθε στην εγχώρια αγορά προσωπικών υπολογιστών με ποσοστό που υπολογίζεται στο 2,19%. Η υποχώρηση των υπευθύνων στο ζήτημα της ξενόγλωσσης υποστήριξης και των διεθνών γραμματοσειρών οδήγησε στην κυκλοφορία του La OS 4.06 Barbarians edition, η οποία ανέβασε το εγχώριο μερίδιο αγοράς στο 4,12%, κεντρίζοντας παράλληλα το ενδιαφέρον της αντίστοιχης διεθνούς. Έκτοτε, το La OS έχει δεχτεί αρκετές αναβαθμίσεις με πιο πρόσφατη αυτή του La OS 7.09, που κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2007. Το 3,8% της τελευταίας έκδοσης συνέβαλλέ στην είσοδο της εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αξιών.
« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

» Post a Comment