<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d7758679\x26blogName\x3disms+end+schisms\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://qarcq.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://qarcq.blogspot.com/\x26vt\x3d8200749065121182551', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

isms end schisms

η ζωή, το σύμπαν & τα πάντα με δανεική ψηφιακή

Τίς πταίει; ε; Τι σ' φταίει;

Wednesday, September 26, 2007
Γέμισε ο τόπος, στυγνούς επαγγελματίες.
Δεν είναι ωραίο,
γαμώ το λεφτάωρό σας.

Last night a torrent saved my life.

Α + art ή Σια?

Θα βρέξει ή Θα κλάψουμε;

I want the best for our lives
time flies
I want the best for our lies
rain…drops blue skies

Ίσως, λέω ίσως,
μας αξίζουμε καλύτεροι.

DEMOκαλάCRACIA

Thursday, September 20, 2007
Έστω ότι το πολίτευμα είναι Δημοκρατικό =>
Ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας
Δηλαδή:






Άτοπο
Δηλ. μη Δημοκρατικό.

Τι είναι Δημοκρατία εντέλει;
Οι βάρβαροι διαθέτουν ορισμό. Εμείς, αν και τους τον προσφέραμε, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε περίοδο αναθεώρησης και συνεπώς το άρθρο αυτό χρειάζεται επέκταση. Και δεν το λέω εγώ. Το ίδιο το άρθρο τη ζητάει. Παρακαλώ, ας βρεθεί κάποιος να ορίσει τη Δημοκρατία στη σύγχρονη ελληνική Βικιπαίδεια.
Προσωπικά, δεν θα άλλαζα την τελευταία πρόταση και ως βοήθημα για όποιον σκοπεύει να αποπειραθεί τον ορισμό, θα πρότεινα αυτό εδώ.
Σίγουρα θα χρειαστεί όρους όπως ‘σχετική - απόλυτη πλειοψηφία’, τους οποίους επεξηγεί ο αείμνηστος blogger akis, μαζί με το προηγούμενο 42% της ΝΔ, σε περσινό άρθρο του.
Καλό είναι να αποφευχθούν και όροι όπως ‘κεντροαριστερά’ ή ‘κεντροδεξιά’, γιατί και αυτοί βαλτώνουν στην απροσδιοριστία.

Θα σκεφτόταν κανείς, ότι με την είσοδος του ΛΑΟΣ, η ανάδειξη της ΝΔ σε κυβερνών κόμμα θα δικαιολογούνταν, ως πλειοψηφικό κόμμα της πλειοψηφικής κεντροδεξιάς.







Άτοπο, καθότι η κεντροδεξιά μειοψηφεί έναντι της κεντροαριστεράς.
Και οδηγούμαι στο να απορρίψω και τους δύο παραπάνω κεντροσυνθετικούς όρους ως πλασματικούς.
Mε ανοχή σε κραυγαλέες ανισότητες του πολιτικού συστήματος σαν τις παραπάνω, δύσκολα θα επιτύχουμε την ισότητα μεταξύ των πολιτών σε ζητήματα ευκαιριών και δικαιωμάτων.

Έχω παραλείψει πλήρως το τεράστιο ποσοστό αποχής, καθότι οι απολιτίκ δεν είναι άνθρωποι.

Βενιζελλοχεύω

Wednesday, September 19, 2007


















Γιωργάκης : Τι έγινε ρε παιδιά;
Β____έ_λος: Δεν τα ‘παμε; Γυρίζουμε σελίδα!



Δε θα μιλήσω για την έλλειψη συντροφικότητας, αλλά για αυτή της ευγένειας.
Προς τι η βιασύνη; Kάποια πράγματα, τα γιατρεύει μόνο ο χρόνος.
Άλλο να σπεύσει ο αρχηγός να αναλάβει τις ευθύνες του κι άλλο να σπεύσει το μέλος να τείνει το δείκτη. Εάν διαφωνούσε με την πολιτική του κόμματος ας το έλεγε νωρίτερα, μαζί με όλους εκείνους που βρήκαν το θάρρος και αλλαξοπιστήσανε στο παραβάν.

Ποία ενότητα και συντροφικότητα ρε κοράκια;
Δύο ώρες πριν μας λέγατε ότι είναι ο πλέον αρμόδιος για πρωθυπουργός της χώρας και στα μισά της καταμέτρησης θεωρείται ανίκανος για αρχηγός κόμματος;
Εσείς του δώσατε ψήφο εμπιστοσύνης όταν σας ρώτησε εάν τον θέλετε για αρχηγό. Σας τα έλεγε ο κόσμος, αλλά δεν αντιδρούσατε.
Αυτή είναι η δέσμευση και η συνέπεια λόγου της παράταξης;

Έτσι θα στηρίζατε τη χώρα;
Ρε σοσιαλιστές, εάν έπραττε έτσι η αριστερά, η Αλέκα θα είχε φύγει προ εικοσαετίας. Δεν θα ήταν εκεί για να δεχτεί την ψήφο που εκδιώξατε.

Είδα και στο Λαζόπουλο έναν κατηφή Κρητικό στη καρέκλα του καφενείου να δηλώνει κοφτά ότι:
-Εδώ δεν την ανεχόμαστε την προδοσία. Να τις αφήσουν τις αρχηγιές για τώρα.

Εκεί τον κλαίνε το μακαρίτη. Δεν τον πετούν στη θάλασσα και λένε ‘πάμε γι άλλα’.

Τρέξαμε λέει να προλάβουμε, μην πέσει ο κόσμος μας σε κατάθλιψη. Γιατί, πρώτη φορά χάνει ο ίδιος ή η ομάδα του;
Ξέρετε τι κακό έχετε προκαλέσει στους ψηφοφόρους με τις φιλοδοξίες σας;

Το είδατε το οφσάιντ της Λάτσιο;
Το μεγαλύτερο ποσοστό των γαύρων είναι πασόκοι.
Δε μιλιόντουσαν σήμερα τ’ άτομα.

Και κερατάς και δαρμένος;
Με τι ψυχή να σηκωθεί ο έρμος το πρωί, να στηρίξει την οικονομική πολιτική της δεξιάς;

Ρε Βαγγέλη… Μεταξύ μας τώρα… Για πες. Εσύ τι ψήφισες;

L-in inside

Tuesday, September 18, 2007
 

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

La OS (ΛΑ.Ο.Σ.) είναι το όνομα γραφικού λειτουργικού συστήματος που δημιουργήθηκε και πωλείται από την L-in (Έλλην). Eίναι ένα UNIΤΕ-ασύμβατο λειτουργικό σύστημα το οποίο άρχισε να αναπτύσσεται στην ΝΔ.corp από τα μέσα του 90’, μέχρι την εξαγορά του, από τον αποχωρήσαντα από την εταιρία Γ.Καρατζαφέρη, στα τέλη της δεκαετίας.

Το La OS αναπτύχθηκε για τους Hell.ass συμβατούς μικροϋπολογιστές οι οποίοι ήταν βασισμένοι στην αρχιτεκτονική L-in, και σήμερα σχεδόν όλες οι εκδόσεις του είναι κατασκευασμένες για αυτή την πλατφόρμα.
Eίναι λογισμικό κλειστού κώδικα. Ο πηγαίος κώδικας είναι γραμμένος στην ελληνική γλώσσα και ουσιαστικά πατάει σε αυτόν του ελληνικού γονιδίου.

Το λειτουργικό σύστημα κυκλοφόρησε από την L-in για πρώτη φορά το 2000 ως La OS Server 1.0, ενώ η έκδοση για απλούς χρήστες υπολογιστών κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2004 (La OS 4.03). Η beta trial version της κυκλοφορίας του διαδόθηκε χέρι-χέρι και το La OS 4.03 εισήλθε στην εγχώρια αγορά προσωπικών υπολογιστών με ποσοστό που υπολογίζεται στο 2,19%. Η υποχώρηση των υπευθύνων στο ζήτημα της ξενόγλωσσης υποστήριξης και των διεθνών γραμματοσειρών οδήγησε στην κυκλοφορία του La OS 4.06 Barbarians edition, η οποία ανέβασε το εγχώριο μερίδιο αγοράς στο 4,12%, κεντρίζοντας παράλληλα το ενδιαφέρον της αντίστοιχης διεθνούς. Έκτοτε, το La OS έχει δεχτεί αρκετές αναβαθμίσεις με πιο πρόσφατη αυτή του La OS 7.09, που κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2007. Το 3,8% της τελευταίας έκδοσης συνέβαλλέ στην είσοδο της εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αξιών.

Μπάρα τρίχα

-Για πες.

Κοίτα…Η αλήθεια είναι ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, προσδοκούσα μια ανάταση της ‘χώρας του σφυροδρέπανου’.
Ήθελα, μετά από αλλεπάλληλες αστοχίες, ένα μαύρο σσσσουτ, που θα έστελνε την υπεροψία στο καλάθι και θα ανέβαζε τα μεγάλα ερωτήματα στην κορυφή του βάθρου.
Ήθελα να ξυπνήσω το πρωί και να ακούσω επιτέλους τους πάντες να παραδέχονται ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση ακυβερνησίας.
Nα με αναγνωρίσω στο είδωλο του εκλογικού καθρέφτη της χώρα μου. Να φανεί η έλλειψη αυτοδυναμίας του καθενός μας. Η ανάγκη για συνεννόηση, σύγκλιση, συνεργασία, στήριξη …

- Αλλά δυστυχώς.

Ευτυχώς να λες, που με λύτρωσαν οι Ρώσοι, οι οποίοι ικανοποίησαν τα χαιρέκακα αισθήματα που κάλυπτα κάτω από το μανδύα της προσωπικής μου δικαιοσύνης και κόρεσαν την ανάγκη μου για υστερικούς πανηγυρισμούς, κάτι που δεν κατάφεραν να μου προσφέρουν οι περισσότεροι συμπολίτες μου, οι οποίοι αν και δυσαρεστημένοι από τις τελευταίες απογοητευτικές εμφανίσεις της κωματικής ομάδας τους, μπόρεσαν να περιορίσουν τις φλόγες της αποδοκιμασίας που καιρό τώρα καίγαν’ τα μέσα τους, προκειμένου να διασώσουν το συντηρητικό συνήθειο της ψήφου του ιερού πολιτικού χώρου που κληρονόμησαν από τους πατέρες τους.

-Πες…

Περιμένω από αυτούς το ίδιο και μεγαλύτερο ακόμα σθένος, στο θέμα στήριξης και εναγκαλισμού της εθνικής μας ομάδας που προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να πιάσει το όριο της βάσης που θα της επέτρεπε την είσοδο στα ανώτερα και ανώτατα επίπεδα του βάθρου.
Και μην ακούσω ότι όλοι μαζί ξενυχτούσαμε διαβάζοντας τις κινήσεις των αντιπάλων. Γιατί υπήρξαν και κάποιοι από εμάς που κατά τη διάρκεια των αγώνων μούντζωναν την οθόνη, αλλά τον ξέρεις μωρέ τώρα τον πατέρα σου. Είναι λιγάκι νευρικός. Γι αυτό σου λέω, μην τον στεναχωρείς τώρα. Ψήφισε το σωστό που σου λέει. Είναι κρίσιμα αυτή τη φορά. Ρίξ’ το τώρα και μην το ξαναρίχνεις. Καν’ το για μένα.
Σου θυμίζω κάτι;
Αυτά λένε στα παιδάκια και τα εγκλωβίζουν στο δικομματισμό.

-Λέγε τώρα!

Έτσι, η χώρα έχει πρωθυπουργό και εγώ δεν έχω αυτοκίνητο καρδιά μου, συνεπώς ούτε αιτία, ούτε κόρνα για να κατέβω στο κέντρο. Θα το πιω λοιπόν τοπικά το ποτό μου, παρά το γεγονός ότι από τις 6μιση το πρωί έχω διανύσει 650 χλμ..
Ωστόσο, έχω λόγους να γιορτάζω απόψε και η βραδιά είναι ξεχωριστή. Αρκετά ξεχωριστή ώστε να επιζητάει αλλαγή ποτού. Κάτι που να αρμόζει στην περίσταση.

-Γλυκέ μου, θα μου πεις επιτέλους τι θέλεις να πιεις;

Συμπάθησέ με καλή μου, αλλά στο πρόσταγμα του ‘για πες’, δεν κατάλαβα τι ακριβώς ήθελες να ακούσεις και γι αυτό σκορπάω την ασυναρτησία μου στη μπάρα.

-Ξέρεις, εδώ μπαρ είμαστε. Ποτά πουλάμε.

Το ξέρω, απλώς εξομολογούμε πριν κοινωνήσω.

-Σου μοιάζω με τον παπα-Τσάκαλο;

Στο λένε συχνά, ε; Δεν ξέρω… Στο τούτο σου ίσως. Είστε συγγενής;

-Διάολε, τι θα πιεις;

Ένα J.R.Holden παρακαλώ.

-Τι είναι πάλι αυτό;

Αυτό είναι Black-Russian με ισπανική επαναστατική Dia-cola και βότκα της αρεσκείας σου.
Αλλά, όχι absolute. Μια διαλλακτικότερη.

-Δηλαδή δε χάνει ποτέ αυτή η ομάδα; -Ε, σπάνια…

Saturday, September 15, 2007



















Δηλώσεις του ‘Τσάρου’ μετά την ‘απιθανότητα’ επί της Σλοβενίας.

Παπαλουκάς: …Είμαστε στον ημιτελικό.

Δημοσιογράφος: Θοδωρή όντως έχει χαρακτήρα μεγάλο η ομάδα, αλλά κάτι δεν πάει καλά…τι είναι αυτό; Σας βλέπω έτσι λίγο…

Παπαλουκάς: Τι εθνικότητος είσαι;

Δημοσιογράφος: Λιβανέζος.

Παπαλουκάς: Μου θυμίζεις Έλληνα με αυτή τη νοοτροπία που έχεις!
Είμαστε στον ημιτελικό. Το θέμα είναι… Εάν είχαμε παίξει καλά και χάναμε, ε δεν θα ήμασταν. Δεν θα ήταν κανείς χαρούμενος. Το θέμα είναι ότι είμαστε στον ημιτελικό.
Άμα αρχίσεις να προβληματίζεσαι και να τρώγεσαι με τα ρούχα σου, ε δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα.

Εξαιρετική η εθνική στο παιχνίδι με τους Ισπανούς.
Δυστυχώς. (:

Debate with myself

Tuesday, September 11, 2007
This is surreal...














*
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Εμείς λέμε όχι αλλαγή ορίου ηλικίας.

Μ. ΧΟΥΚΛΗ: Ο χρόνος έχει τελειώσει κ. Πρόεδρε.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ναι, θα ζητήσω όμως να έχετε μπροστά και τον ....

Μ. ΧΟΥΚΛΗ: Υπάρχει η φωτεινή προειδοποίηση δέκα δευτερόλεπτα πριν.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Να έχετε μπροστά και την ώρα γιατί δεν φαίνεται από εδώ. Δεν βλέπω την ώρα.

Μ. ΧΟΥΚΛΗ: Υπάρχει μόνιμα το χρονόμετρο.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ναι, δεν το βλέπω εδώ.

Μ. ΧΟΥΚΛΗ: Παρακαλώ μπορούμε να έχουμε μόνιμα το χρονόμετρο ζητούν οι πολιτικοί αρχηγοί. Επανέρχεται ο κ. Χατζηνικολάου με διευκρινιστική ερώτηση.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Άκουσα πολύ κριτική για τη Νέα Δημοκρατία.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Με συγχωρείτε, δεν υπάρχει χρονόμετρο.

Μ. ΧΟΥΚΛΗ: Υπάρχει χρονόμετρο και στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα εμφανίζεται η αντίστροφη μέτρηση.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Και η κα Παπαρήγα λέει ότι δεν υπάρχει χρονόμετρο.

(QarcQ: Eάν δεν πιστεύετε εμένα, ρωτήστε έναν άνθρωπο με αντίληψη, εγκυρότητα και αξιοπιστία λόγου. Και η κα Παπαρήγα λέει ότι δεν υπάρχει χρονόμετρο.)

Μ. ΧΟΥΚΛΗ: Εμφανίζεται στην αρχή ο χρόνος 90 δευτερόλεπτα που έχετε όλοι.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Κυρία Χούκλη δεν φαίνεται.

Μ. ΧΟΥΚΛΗ: Έχετε δίκιο. Στα 10 δευτερόλεπτα ανάβει η φωτεινή προειδοποίηση και αρχίζει να μετράει αντίστροφα. Ωστόσο αν μπορούμε παρακαλώ να έχουμε απ’ την αρχή το χρονόμετρο, γιατί αυτό ζητούν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Δεν είναι εμφανές. Και δεν μας βοηθάει. Δεν φαίνεται.

Μ. ΧΟΥΚΛΗ: Παρακαλούμε να υπάρχει απ’ την αρχή.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πρέπει να υπάρχει στις οθόνες.

Μ. ΧΟΥΚΛΗ: Να υπάρχει συνεχώς το χρονόμετρο, να παρακολουθούν την αντίστροφη μέτρηση και βεβαίως να υπάρχει πάντοτε η... Θα γίνει.

*

Α. ΛΙΑΤΣΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, τον τελευταίο καιρό σας βλέπω εξαιρετικά οργισμένο. Σας βλέπω να καταγγέλλετε τους πάντες και τα πάντα. Μιλάτε για ανίκανη κυβέρνηση, μιλάτε για ανίκανη αξιωματική αντιπολίτευση. Μου δίνετε την ιδέα, ότι δεν σας αρέσει τίποτα σ’ αυτό τον τόπο, δεν σας αρέσει τίποτα στην Ελλάδα.

Θέλω να σας ρωτήσω για το θέμα της υγείας. Αν είχατε τη δυνατότητα τι μέτρα θα παίρνατε για μία καλύτερη υγεία στην Ελλάδα; Θα καταργούσατε τα ιδιωτικά νοσοκομεία; Το ΙΚΑ θα το βάζατε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας; Πού θα βρίσκατε τα χρήματα, πού θα βρίσκατε τους πόρους;

Α. ΑΛΑΒΑΝΟΣ (εκ στόματος QarcqQ): Μας έχω παίξει στην bwin κ.Λιάτσο. Κάντε μας κυβέρνηση και η χώρα αυτή θα δέχεται οικονομικούς μετανάστες από το Λουξεμβούργο.

*

Α. ΛΙΑΤΣΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, μου είστε πάρα πολύ συμπαθής. Είστε ένας προοδευτικός άνθρωπος. Πριν από έναν μήνα όμως κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό και σας το λέω ειλικρινά, όταν σας άκουσα μέσα στη Βουλή να αποκαλείτε τον Πρωθυπουργό «νονό». Και θέλω σας ρωτήσω ευθέως, αυτό τον πολιτικό πολιτισμό θέλει να φέρει ο Συνασπισμός στην ελληνική κοινωνία με τη δική σας ηγεσία;

Μ. ΧΟΥΚΛΗ: Κύριε Λιάτσο, σας ζητώ συγνώμη, αλλά πρέπει να διευκρινίσω ότι είμαστε στη θεματική «Κοινωνική Πολιτική - Υγεία - Πρόνοια».

Α. ΛΙΑΤΣΟΣ: Παρακαλώ, είναι συναφές το θέμα.

Μ. ΧΟΥΚΛΗ: Το ερώτημα έτσι όπως το θέτετε;

(QarcQ: Ναι ρε Χούκλη. Έτσι όπως το θέτουμε. Τι σκάλωμα τρως εσύ τώρα; Δεν εμπίπτει το εγκεφαλικό στην κατηγορία Υγεία – Πρόνοια; Άντε, για να μην αναφωνήσει ο κ. Λiάτσος κανένα ‘Ω θεέ μου!’ και μεταφέρει το ίδιο ερώτημα ακαριαία και στην κατηγορία παιδεία, στα ζητήματα εθνικής παιδείας και θρησκευμάτων. Λέγε αγόρι μου. Ρώτα εσύ τα δικά σου…)

Α. ΛΙΑΤΣΟΣ: Θα ήθελα κα Χούκλη να δώσετε το δικαίωμα στον Πρόεδρο του Συνασπισμού να απαντήσει.

(QarcQ: Ναι να απαντήσει. Α-πα-ντα, α-πα-ντα!)

Μ. ΧΟΥΚΛΗ: Βεβαίως και το έχει.

Α. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: Κατ’ αρχήν να εκφράσω τη χαρά μου που δεν πάθατε εγκεφαλικό και είστε εδώ πέρα. Το πρώτο θέμα.

Α. ΛΙΑΤΣΟΣ: Σας ευχαριστώ πολύ. Να είστε καλά.

(QarcQ: Εγώ πάλι, εάν συνεχιστεί αυτό, δεν το γλιτώνω το επεισόδιο.)

*

---Ατακάρα-τζαφερης---

Ο. ΤΡΕΜΗ: Είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό που λέτε κύριε Πρόεδρε, μου λέτε "δεν υπάρχει σύνταξη στα πενήντα, είναι ένα πράγμα ουτοπικό και ανέφικτο". Πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο σύνταξης πάνω από τα 65; Με δεδομένο ότι υπάρχουν και σενάρια μη αυτοδυναμίας. Εσείς θα μετείχατε ή θα στηρίζατε μία κυβέρνηση η οποία θα έπαιρνε τέτοια μέτρα, αύξησης δηλαδή ορίων ηλικίας στη συνταξιοδότηση και μείωσης συντάξεων;

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Κοιτάξτε, το σύστημα αυτό είναι εβδομήντα ετών, από την εποχή του Μεταξά. Πρέπει να το βγάλουμε στη σύνταξη. Εμείς μιλάμε για έναν ενιαίο φορέα, για όλους τους Έλληνες.
Ξέρετε, η σπλήνα και του συνταξιούχου αγρότη και του συνταξιούχου διοικητή μιας τράπεζας, πονάει το ίδιο.

*

Σε ερώτηση του ‘Έθνους’ να σχολιάσει τη συγκυρία επιστροφής από την JP Morgan των χρημάτων από το ‘αμαρτωλό’ ομόλογο στα Ταμεία
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Αυτή την περίοδο δύο έχουν επιστρέψει χρήματα, οι τσιγγάνοι με αξιοπρέπεια και η JP Morgan με γυφτιά.